Op 10-10 bruist het van de activiteiten!

Hieronder zie je welke activiteiten er allemaal op 10 oktober 2016 plaatsvinden.
Haak aan bij een van deze activiteiten, doe ideeën op of bedenk wat je zelf kunt doen op 10-10 en meld jouw activiteit hier!

Toon activiteiten uit: en

Landelijke Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid

Met duizenden duurzame activiteiten laten we in Nederland zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Ook kinderen denken hier graag over mee. Daarom start de Dag van de Duurzaamheid ook dit jaar met het voorlezen van een duurzaam verhaal op basisscholen en kinderboerderijen door het hele land.
Categorie:     Onderwijs

Dutch Sustainable Fashion Week 7-16 ok

Van 7 t/m 16 oktober 2016 wordt in honderden winkels door heel Nederland duurzame mode beter zichtbaar gemaakt.
Vele multi-brand stores werken samen met diverse ontwerpers en merken om de inspirerende verhalen te vertellen achter duurzame kledingstukken via promotiemateriaal. Winkels kunnen zich vanaf nu aanmelden.
Categorie:     Lifestyle

Dag van De Duurzaamheid in Spant!

In drie minicolleges van topsprekers (Tony's Chocolonely, Tesla en ID&T) krijg je handvatten die je kunt toepassen op je eigen duurzame ondernemerschap.
Categorie:     Divers

Start van het Low Car Diet

Van 10 oktober t/m 9 november 2016 gaan bedrijven, provincies en gemeenten met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken.
Categorie:     Mobiliteit

Trouw Duurzame 100: De lijst van 2016

Trouw publiceert jaarlijks de Duurzame Top 100: een prestigieuze ranglijst met de 100 meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid. Dit jaar wordt de Duurzame 100 gelanceerd op de Dag van de Duurzaamheid in Pakhuis de Zwijger.
Categorie:     Divers

DVDD De Brabantse aftrap

In Den Bosch organiseren vrijwilligers van EC073 de Brabantse aftrap. Iedereen kan mee doen en ook zelf iets organiseren. Zodat DVDD ieder jaar groter wordt. DVDD wordt in Den Bosch een niet te missen evenement. Over duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Doe mee!
Categorie:     Divers

Klimaatverbond Energy Battle

Op 10-10 start de 6e editie van de Energy Battle, de landelijke energiebesparingswedstrijd voor gemeenten. Er starten 23 teams van onder andere gemeente Den Haag, Leiden, Delft en Haarlem. Nieuw dit jaar is dat scholen meedoen en in hun eigen schoolgebouw energie besparen met de hulp van leerlingen. Ook in de klas is er aandacht voor energie.
Categorie:     Energie & klimaat

Dag van de Duurzaamheid Apeldoorn 2016

De Dag van de Duurzaamheid wordt jaarlijks in oktober gevierd en wordt in Apeldoorn georganiseerd door een groepje enthousiaste vrijwilligers. Met de hulp van heel veel organisaties, bedrijven en particulieren, die het evenement op enige wijze ondersteunen.
Categorie:     Energie & klimaat

Fairtrade ontbijt met buurtgenoten

Op maandag 10 oktober 2016 is het "de dag van de duurzaamheid". Daar doen we met SamSam natuurlijk aan mee!

Met onze collega's organiseren we om 10:10 uur een ontbijt met biologische en Fair Trade producten. Alle buurtgenoten zijn van harte welkom om aan te schuiven!
Categorie:     Voeding & Landbouw

Lezingen NHTV Breda

Een Engelstalig programma met twee lezingen, een presentatie en de uitreiking van scriptieprijzen. De lezingen worden gehouden door Natascha Zwaal van het Wereldnatuurfonds en Paul Peeters van NHTV.
Categorie:     Onderwijs
Pagina 1 van 93

Voeg jouw activiteit toe!

Populaire activiteiten

Nieuwe persoonlijke activiteiten

"Wij hebben als basisschool leden van Natuur en landschapsbeheer uitgenodigd om lessen over kleine beestjes en zonnepanelen te geven."
Marijke Spierings
"One world, one voices, we all are connected!"
Map Renes
"Kom ook naar de workshop wasmiddel maken op 10 oktober! Of kijk welke andere workshops er zijn die je helpen naar een zero-waste lifestyle."
Bianca van Dalen
"Bij Empyro zetten we biomassa in twee seconden om in hernieuwbare olie. Om dit te delen openen we op de dag van duurzaamheid onze deuren."
Ruud Meulenbroek
"Mogelijkheid te onderzoeken om zonnepanelen te plaatsen op ons complex, kantine."
Frans van Veen