Op 9-10 bruist het van de activiteiten!

Hieronder zie je welke activiteiten er allemaal op 9 oktober 2015 plaatsvinden.
Haak aan bij een van deze activiteiten, doe ideeën op of bedenk wat je zelf kunt doen op 9-10 en meld jouw activiteit hier!

Toon activiteiten uit: en

Start Low Car Diet 2015

Vanaf de start van het Low Car Diet op 9 oktober 2015 maken deelnemers met de mobiliteitskaart 30 dagen lang gebruik van de (deel-) fietsen, high speed e-bikes, werk- en vergaderlocaties, openbaar vervoer en elektrische-/deel-auto’s.
Bedrijven gaan met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken en ontdekken dat de dagelijkse reis goedkoper, schoner en gezonder kan.
Categorie:     Mobiliteit

Landelijke Voorleesactie op scholen en kinderboerderijen

De Dag van de Duurzaamheid start met de landelijke Voorleesactie op vele basisscholen en kinderboerderijen. Kinderen hebben ook veel vragen en ideeën over milieu, verdeling van rijkdom, natuur en samenleven.
Categorie:     Onderwijs

Dutch Sustainable Fashion Week

Duurzame mode wordt zichtbaar in meer dan honderd winkels door heel Nederland tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week. Dit jaar vindt dit grootse landelijke event plaats van 9 t/m 18 oktober.
Categorie:     Lifestyle

Opening energieneutraal huis in Wormerveer

Je eigen huis energieneutraal, voor € 35.000 !!!
Dat laat Urgenda zien in Wormerveer, waar op de Dag van de Duurzaamheid de eerste woning officieel wordt 'geopend'. Er volgen er nog 100.
Categorie:     Bouw & gebiedsontwikkeling

Strawberry Earth Fair

Op 9 en 10 oktober wordt Amsterdam Roest omgetoverd tot een duurzaam walhalla op het gebied van duurzame mode, design, eten en een inhoudelijk programma tijdens de Strawberry Earth Fair. Daan Roosegaarde gaat op 9 oktober in gesprek met de mode- en designprofessionals die hebben deelgenomen aan de 'class of 2015' van de Strawberry Earth Academy.
Categorie:     Sociale Duurzaamheid

MVO Nederland Ray Anderson-lezing

'Circulair ondernemen is alleen weggelegd voor kleine bedrijven, niet voor ons.' 'Circulaire economie is een modewoord voor recycling.' Waar of niet waar? De Ray Anderson-lezing 2015 zet je aan het denken over de zin en onzin van circulair ondernemen.
Categorie:     C2C & Recycling

Voorleesactie door wethouder Ron Dujardin

Op nog niet bekend in Etten-Leur wordt voorgelezen en gaan voorlezers in gesprek met leerlingen over duurzaamheid.
Categorie:     Onderwijs

Voorleesactie door pedagogisch medewerkers

Op Landstede Kinderopvang in Ommen wordt voorgelezen en gaan voorlezers in gesprek met leerlingen over duurzaamheid.
Categorie:     Onderwijs

Introductie Freedom Energy

Energieneutraliteit/duurzaamheid staat steeds meer op de kaart. Om particulieren en ondernemers (MKB) te helpen om hun pand energieneutraal/onafhankelijk te maken heeft Technea Duurzaam het concept Freedom Energy ontwikkeld. Wij helpen om energieverbruik te voorkomen en te besparen. Maar ook om energie op te wekken, op te slaan en te monitoren
Categorie:     Energie & klimaat

Voorleesactie door ?

Op De Groene Oase in Maasland wordt voorgelezen en gaan voorlezers in gesprek met leerlingen over duurzaamheid.
Categorie:     Onderwijs
Pagina 1 van 14

Voeg jouw activiteit toe!

Populaire activiteiten

Nieuwe persoonlijke activiteiten

"Aanmelding Dag van de Duurzaamheid Persoonlijk initiatief is het promoten van een kunstmatig hogere energieprijs, bijvoorbeeld door accijns op energie, om duurzame activiteiten eerder rendabel te maken. Veel van die activiteiten komen slecht van de grond door een te lage prijs van fossiele energie. Dat kan nog jaren duren. Ondertussen gaat de klimaatverandering door. Het is urgent nu duurzame projecten te steunen met een tariefmuur van de EU. “Energy Strategy” in een nieuwe vorm: “supporting and accelerating breakthroughs in low carbon technologies by …. a tariff wall”. Op de Dag van de Duurzaamheid wil ik medestanders vinden voor dit idee. Wim van Loenen willem-marinus@hotmail.com +31652432982"
Wim van Loenen
"#DVDD15 in 010: "How Much is Enough?", theater en debat over 'n @Duurzamestad op de #Dakakker Rotterdam http://www.onderwaterproducties.nl"
Emile van Rinsum
"In Hilversum gaan basisschool-leerlingen aan de slag: met duurzame Technokids-workshops of ze onderzoeken hun school met BREAAM-junior."
Maya Heinsbroek
"In meer dan 10 gemeenten wordt het aankomende stookseizoen 10% tot 20% energie bespaard! Kijk op www.klimaatverbondenergybattle.nl"
Nienke Trap
"“Hoe word je rijk van rommel?”"
Redactie i-Pencil