Op 10-10 bruist het van de activiteiten!

Hieronder zie je welke activiteiten er allemaal op 10 oktober 2014 plaatsvinden.
Haak aan bij een van deze activiteiten, doe ideeën op of bedenk wat je zelf kunt doen op 10-10 en meld jouw activiteit hier!

Toon activiteiten uit: en

Bekendmaking 'Duurzaamste wethouder van Nederland'

Op 10-10 wordt de 'Duurzaamste wethouder van Nederland' bekend gemaakt naar aanleiding van de energiebespaarwedstrijd. Na het succes van vorig jaar roepen Urgenda, Wattcher en het Klimaatverbond wethouders op om 4 weken lang thuis zoveel mogelijk energie te besparen.
Categorie:     Energie & klimaat

Finale Low Car Diet 2014

Op 10-10 zal de finale plaatsvinden van het Low Car Diet 2014. Op initiatief van Urgenda en partners hebben topbestuurders en medewerkers van 10 september t/m 10 oktober samen duurzamere kilometers gemaakt.
Meld je snel aan om een maand gratis* te reizen.
Categorie:     Mobiliteit

Ray Anderson-lezing: Tex Gunning & Peter Molengraaf - Leiderschap bij duurzame verandering

Bedrijven staan de komende jaren voor grote uitdagingen. Vergrijzing, globalisering en technologische ontwikkelingen dwingen hen anders te werken, zowel intern als extern. Leiderschap is cruciaal om deze verandertrajecten tot een succes te maken. De 4e Ray Anderson-lezing staat daarom geheel in het teken van 'Leiderschap bij duurzame verandering'.
Categorie:     Divers

Kick-off Energiestrijd Zorghuizen

Op 10-10 wordt de kick-off gegeven voor de derde editie van de Energiestrijd Zorghuizen. Door heel Nederland gaan vele zorghuizen voor 3 maanden met elkaar de strijd aan gaan om zoveel mogelijk energie te besparen met behoud van comfort. Zorghuizen kunnen zich nog altijd aanmelden.
Categorie:     Zorg

prijsvraag nieuwe hamburger - basisscholen Amsterdam

Tijdens oktober Paddenstoelenmaand zetten wij van Terra Bites een prijsvraag uit voor de nieuwe naam van onze hamburger. Deze prijsvraag wordt gehouden onder de groepen 6 van Amsterdamse basisscholen. Voor de klas met de leukste verzonnen naam brengen wij vijf DIY mushroomfarmkits voor in de klas en komen wij de hamburger brengen.
Categorie:     Voeding & Landbouw

workshop mushroom farm kit maken

Op de landelijke Dag van de Duurzaamheid kun je voor 10 euro bij GRO Mushrooms een workshop volgen om je eigen mushroom farmkit te maken. Wij zullen samen op de HEM deze kits gaan maken, zodat je straks zelf jouw gezonde en duurzame oesterzwammen kunt oogsten op koffiedik.
Categorie:     Voeding & Landbouw

Week van de duurzaamheid

Dag van de duurzaamheid? Week van de duurzaamheid bij Eigen Haard!
Categorie:     Bouw & gebiedsontwikkeling

Gratis deelname online cursus energiebewust ondernemen

Bewust omgaan met uw energieverbruik? 15 september aanstaande start de gratis online cursus energiebewust ondernemen. De interactieve onderwijsmethode biedt praktische informatie over energiebesparing en duurzame opwekking. Na deelname kunt u simpel en gestructureerd de tips toepassen in uw eigen organisatie.
Categorie:     Energie & klimaat

Voorleesactie door onbekend

Op obs Dntuun in Middelharnis wordt voorgelezen en gaan voorlezers in gesprek met leerlingen over duurzaamheid.
Categorie:     Onderwijs

Voorleesactie door nog onbekend

Op De Meer in Haarlem wordt voorgelezen en gaan voorlezers in gesprek met leerlingen over duurzaamheid.
Categorie:     Onderwijs
Pagina 1 van 9

Bekijk alle activiteiten op kaart

Voeg jouw activiteit toe!

Populaire activiteiten

De nieuwste persoonlijke activiteiten

"Vandaag sluiten wij onze week van de duurzaamheid af met de finale en de laatste dag van het low car diet. Hoe duurzaam ben jij?"
Ester van der Sterre
"Schrijf u nu in voor de gratis online cursus energiebewust ondernemen! Leer alles over energiebesparing en duurzame opwekking. Meld u aan via Klimaatplein.com"
Rob van der Rijt
"Campagne 'Rijnmond gaat voor Duurzaam' Donderdag 10 oktober (Dag van de Duurzaamheid) is het zover, dan komen MVO koplopers in het Van der Valk Hotel te Ridderkerk bijeen voor de start van de Campagne 'Rijnmond gaat voor Duurzaam'. Wilt u aan het platform, de koploperprojecten en aan het MVO congres deelnemen! Stuur dan uw gegevens naar: secretariaat@platformduurzaamrijnmond.nl Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken."
Peter van der Pluijm (directeur)
"Evenals voorgaande jaren organiseert Alumnivereniging VVA Larenstein te Velp de succesvolle VVA Carrièredag. Dit jaar met het thema: Duurzaam Pionieren. De VVA Carrièredag vindt plaats op vrijdag 10 oktober 2014 tussen 10.00 en 15.00 uur in en rondom de aula van Hogeschool VHL te Velp. Bedrijven, studenten en afgestudeerden kunnen deze dag kennis met elkaar maken. Ook is er gelegenheid voor deelnemende bedrijvan om een workshop te organiseren. Aanmelden kan via info@vva-larenstein.nl."
Annette Slotboom
"Er zijn er inspirerende lezingen, een debat, workshops en afsluitend een markt met duurzame initiatieven van de RuG en duurzame hapjes."
Yanike Sophie