Op 10-10 bruist het van de activiteiten!

Hieronder zie je welke activiteiten er allemaal op 10 oktober 2016 plaatsvinden.
Haak aan bij een van deze activiteiten, doe ideeën op of bedenk wat je zelf kunt doen op 10-10 en meld jouw activiteit hier!

Toon activiteiten uit: en

Landelijke Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid

Met duizenden duurzame activiteiten laten we in Nederland op 10-10 zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Ook kinderen denken hier graag over mee. Daarom start de Dag van de Duurzaamheid ook dit jaar met het voorlezen van een duurzaam verhaal op basisscholen en kinderboerderijen door het hele land.
Categorie:     Onderwijs

Dutch Sustainable Fashion Week 7-16 ok

Van 7 t/m 16 oktober 2016 wordt in honderden winkels door heel Nederland duurzame mode beter zichtbaar gemaakt.
Vele multi-brand stores werken samen met diverse ontwerpers en merken om de inspirerende verhalen te vertellen achter duurzame kledingstukken via promotiemateriaal. Winkels kunnen zich vanaf nu aanmelden.
Categorie:     Lifestyle

Start van het Low Car Diet

Van 10 oktober t/m 9 november 2016 gaan bedrijven, provincies en gemeenten met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken.
Categorie:     Mobiliteit

voorleesactie

MEC Roosendaal organiseert een voorleesactie op 10 oktober 2016. Scholen uit Roosendaal en omstreken kunnen een voorleessessie aanvragen.
Categorie:     Onderwijs

Dag van de duurzaamheid Beverwijk

Op 9 oktober van 17.30 tot 21.30 in de Grote Kerk : Plastic, een zegen of een ramp? Festival met lezingen, films,presentaties , drankje-hapjes enz.
10 oktober: voorleesactiviteiten in Beverwijk en Wijk aan Zee
Veel bedrijven hebben toegezegd dat ze iets gaan ondernemen rondom het thema duurzaamheid in hun eigen bedrijf.
Categorie:     Divers

HOORCOLLEGES RESTSTROMEN IN DE LANDBOUW

Netwerk Smart Fertilization organiseert i.s.m. Wageningen UR een serie hoorcolleges. Dit jaar gaat de serie over reststromen tot waarde brengen in de landbouw . Daar wordt hard aan gewerkt door onderzoek en praktijk. Stimulerende voorbeelden komen aan de orde, zoals omzetting van fosfaat uit rioolwater in een uitstekende kunstmest.
Categorie:     Voeding & Landbouw

Dag van de duurzaamheid Meerssen (za. 8-10)

Openbare duurzaamheidsmarkt in gemeenschapshuis De Stip, waarbij de vele aspecten van duurzaamheid voor het voetlicht komen.
Ondersteund door 'zien, doen en ervaar' activiteiten.
Categorie:     Divers

WIN Expeditie - Op weg naar een circulaire arbeidsmarkt

Bij inclusief ondernemen gaat het vaak over werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is slechts één aspect van een inclusief businessmodel. Wat is er nodig om te komen tot een arbeidsmarkt waarin er werk is voor iedereen die wil werken, in de wetenschap dat vooral banen in het middensegment gaan verdwijnen.
Categorie:     Sociale Duurzaamheid

Alles over bomen en papier maken

Papier wordt van hout gemaakt en van oud papier wordt ook papier gemaakt. Maar hoe gaat dat nou precies? Dat leer je op deze middag. We gaan naar bomen kijken in het bos. Daarna ga je je eigen papier maken. Papier scheppen heet dat.
Deze middag is speciaal voor kinderen met hun opa en oma, en verder voor iedereen die zin heeft om mee te doen.
Categorie:     C2C & Recycling

BEWUSTWORDING VAN DUURZAAMHEID IN DE SCHOOL

Wij besteden als school elk jaar aandacht aan duurzaamheid. In schooljaar 2016/2017 starten we het schooljaar onder het mom van 'Een duurzaam begin'. De dag van de duurzaamheid is onderdeel van dit geheel.
Categorie:     Onderwijs
Pagina 1 van 24

Voeg jouw activiteit toe!

Populaire activiteiten

Nieuwe persoonlijke activiteiten

"Op de dag van de duurzaamheid zal het Windschp Project via een diaserie van de eerst digitale zeereis van het windschip laten zien. Deze dia vertoning zal plaats vinden zowel op de website www.windschip.nl als op de facebook pagina Windschip Hoofddoel van het Windschip Project l: het terugdringen van vervuilende emissies in de zeetransport. Concretisering van het hoofddoel: Het ontwikkelen van een modern zeilend vrachtschip: Het Windschip. Het windschip is een innovatief vrachtschip waarbij het verleden als inspiratie bron dient. De romp en tuig worden zo licht mogelijk gebouwd en worden getest middels de modernste CFD programma’s om de weerstand zo gering mogelijk te houden. Het zeilplan is gebaseerd op het Dyna rig bestaande uit tripod masten. Aan deze masten zijn draaibaar ra’s bevestigd. Tussen deze ra’s kunnen de zeilen automatisch gezet en opgerold worden."
Ron de Vos
"Op 10-10 laten gemeente, GroenLinks en de lokale energiecoöperatie zien dat Schiedam duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Doe mee!"
Krispijn Beek
"Beverwijk doet mee aan de Dag van de duurzaamheid met een Plasticfestival, voorleesactiviteiten en bedrijven die iets duurzaams gaan doe"
Marijke Hopman
"Natuurlijk hopen wij dat de burgemeester bij ons op school kan komen voorlezen over duurzaamheid. Zo maken we een verbinding met de omgeving en de school. Samen sterk. Samen leren. Samen de wereld verbeteren."
Hanneke de Frel
"Denk mee met @werkinnetwerken over de circulaire arbeidsmarkt."
Irmgard Bomers