Op 10-10 bruist het van de activiteiten!

Hieronder zie je welke activiteiten er allemaal op 10 oktober 2017 plaatsvinden.
Haak aan bij een van deze georganiseerde activiteiten of lees voor op de basisschool van je kinderen met de landelijke  Voorleesactie, check welke duurzame activiteiten plaatsvinden bij een van de GreenKey gecertificeerde locaties bij jou in de buurt of doe mee aan de JEANS inzamelactie en lever je oude versleten jeans in op een van de onderstaande locaties. Maak daarbij kans op een leuke prijs. En twitter en Instagram vooral mee #DvdD17 of plaats een post op Facebook.

Doe vooral ideeën op of bedenk wat je zelf kunt doen op 10-10 en meld jouw activiteit hier!

Toon activiteiten uit: en

Urgenda fietst door Friesland. Fiets je mee?

Tijdens tal van stops onderweg, bij bijzondere Friese freonen (vrienden) die samen werken aan fossielvrij Friesland en ook bij andere Friese organisaties, gaan we zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van duurzaamheid. En wat er eventueel nog meer zou kunnen.
Categorie:     Divers

Prinses Laurentien leest voor op Kasteel Groeneveld

Op 10 oktober 2017, de Dag van de Duurzaamheid, lezen duizenden basisscholen in heel Nederland voor uit het nieuwe boek 'De wereld van Voedsel'. Op Kasteel Groeneveld vindt het centrale leesmoment plaats met prinses Laurentien, meteoroloog Helga van Leur en DJ Gregor Salto.
Categorie:     Onderwijs

ROKK ON ROLL, circulair fashion

Speciaal voor #TalkingTrash, Openingsshow van de Dutch Sustainable Fashion Week, heeft Map Renes, nieuwe mode items gemaakt van zalmhuid. Als kunstenaar & conceptdenker heeft zij een modeconcept ROKK ON ROLL bedacht. Om zo het verhaal te laten rollen over de werking van circulariteit. Op 10.10.17 te zien in de winkel BIJ Giel in Zwolle.
Categorie:     Lifestyle

De verminder je Impact-week 10-17 oktober

Vanaf 10 oktober organiseert Uitgeverij Q De Verminder Je Impact-week.

Spullen en vlees hebben voor de gemiddelde Nederlander de meeste impact, dus daarom proberen we met z'n allen een week lang geen nieuwe spullen kopen en geen vlees te eten. Doe jij met ons mee? ?
Categorie:     Divers

#Toekomststoel; oproep van Jan Terlouw

Duurzaamheid gaat over een mooiere wereld van morgen. Misschien heb je weinig op met duurzaamheid, maar iedereen geeft om zijn, haar of andermans toekomst. Daarom moeten we de toekomst meewegen in onze keuzes van vandaag. Oproep: Geef de toekomst fysiek een stoel aan de tafel waar de beslissingen worden genomen! Simpel en verrassend effectief
Categorie:     Divers

JEANS INZAMELACTIE met leuke WIN actie

Breng de circulaire economie op een laagdrempelige manier in de praktijk en doe mee aan de JEANS INZAMELACTIE van MUD Jeans & Urgenda

Circulair ondernemen is een omslag in ons denken.... afval als grondstof!

Lever je oude, vertrouwde, inmiddels tot op de draad versleten jeans in bij een van de inzamelpunten. Inzamelpunten zijn te vinden op deze site onder jeansactie:
Categorie:     C2C & Recycling

Dutch Sustainable Fashion Week

Van 6 tot 15 oktober staat Nederland in het teken van duurzame mode. Honderden winkels doen mee met de Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) en designers laten zien wat er allemaal kan met gerecycled materiaal.
Categorie:     Lifestyle

Pop-up store Afval is grondstof Utrecht CS

De Pop-up store met als thema Afval is grondstof is geopend van 2 tot en met 10 oktober op station Utrecht Centraal. Er worden producten getoond en verkocht (10% korting) gemaakt van gebruikte treininformatie borden en treinbekleding. Ook zijn er verschillende challenges: vogelhuis in elkaar zetten, een tangram maken en het afvalspel.
Categorie:     C2C & Recycling

Grien 10 Muzyk Toer 2017

ZONDAG 8 OKTOBER
JIT presenteert de 2e editie van de Grien10 Muzyk Toer
Beleef muzikale & duurzame reis met 10 artiesten langs 5 lokaties in Friesland!
m.m.mv. Syb van der Ploeg, Piter Wilkens, Elske de Wall e.a.

Kijk voor meer informatie & tickets op de website van Stichting Jou It Troch. Meteen kaarten bestellen http://www.jit.frl/webshop/
Categorie:     Divers

Winactie: Win je eigen petflessen trui!

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid, zet Nederland zich extra in om de wereld schoner, duurzamer en dus mooier te maken.

Avalex ondersteund dit initiatief door aandacht te vragen voor het scheiden van afval. Bezoek daarom op dinsdag 10 oktober onze Facebook of Twitter pagina en maak kans op een leuke prijs!
Categorie:     C2C & Recycling
Pagina 1 van 39

Voeg jouw activiteit toe!

Populaire activiteiten

Nieuwe persoonlijke activiteiten

"ROKK ON ROLL, circulaire mode gemaakt van zalmhuid. Te zien in TalkingTrash openingsshow #DSFW en in de winkel BIJ Giel - Zwolle."
Map Renes
"Muziekles over gezond eten. A.d.h.v. het verhaal; De droomtraktatie uit het boek: De wereld van voedsel."
Linda
"Bioaanhuis.nl lanceert haar nieuwe app & website. Verse biologische groenten & fruit, rechtstreeks van ons boerenland #regionaal #nowaste"
Shaula Tak-Hendriks
"VYLIG. werkkleding & PBM met een duidelijk duurzame boodschap * Focus op mensvriendelijk en milieubewust geproduceerde werkkleding & PBM"
Chantal Schaepkens
"BINK heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan! Zie hier http://www.binksolar.nl/nieuws/dag-van-de-duurzaamheid wat wij doen aan MVO."
Lotteke Daems