Op 10-10 bruist het van de activiteiten!

Biologisch en/of natuur inclusief verbouwen    

Dagelijks werken vele agrariërs aan een verbeterde vorm van bedrijfsvoering. Laat je inspireren en bezoek een van de openbare activiteiten die worden aangeboden.

Doe vooral ideeën op of bedenk wat je zelf kunt doen op 10-10 en meld jouw activiteit hier!

Kom kijken, proeven, leren en beleven!

 

Toon activiteiten uit:

Afval prikken in onze leefomgeving

We hebben met elkaar afval opgeruimd en geprikt om onze leefomgeving schoner te maken en bewust te worden wat er allemaal zomaar op straat aan zwerfafval rondzwerft.
Categorie:     Land- en tuinbouw

Rondleiding Landgoed IJsselvliedt

Stichting IJsselvliedt organiseert een rondleiding over het landgoed waarbij je een unieke kans krijgt om bij de houtgestookte cv te kijken.
Categorie:     Land- en tuinbouw

Debijenkoningin.nl

Debijenkoningin.nl
Categorie:     Land- en tuinbouw

Film Winst met kringlooplandbouw

In samenwerking met Platform Duurzaam Wageningen organiseert het Heerenstraatheater om 19:15 uur een avond in teken van kringlooplandbouw. Een vertoning van de documentaire Winst met Kringlooplandbouw met naderhand een nawoord van deskundigen op dit gebied en een borrel na afloop
Categorie:     Land- en tuinbouw

Soil the food

Frisian Trojan Horse is een 5 meter groot paard dat op 10/10 door de grachten van Leeuwarden zal varen om aandacht te vragen voor de manier waarop we nu met plastic omgaan en hoe we dat kunnen veranderen!
Categorie:     Land- en tuinbouw

Duurzaamheidsprijs Duin en Bollenstreek

10 oktober wordt de duurzaamheidsprijs voor het meest duurzame bedrijf in de Duin & Bollenstreek bekend gemaakt. Wordt het: het hout, de wodka, de bollen of de groenten?
Categorie:     Land- en tuinbouw

Innovatieontbijt

Brans Oesterzwamkwekerij uit Deventer teelt oesterzwammen op koffiedik dat afkomstig is van de lokale horeca. Van die oesterzwammen maakt hij gezonde veganistische snacks, zoals bitterballen en kroketten. Al deze producten zet hij lokaal af.
Dit alles gebeurt op duurzame en sociale wijze. Mensen met een krasje op hun CV mogen succeservaringen opdoen en voor de reststromen wordt zoveel mogelijk een nuttige ecologisch verantwoorde toepassing gezocht.
Maar hoe doe je dat nou, een circulair bedrijf opbouwen met minimale middelen? Kun je dat circulaire model volhouden? Brans vertelt over zijn visie op de toekomst, zijn dromen, werkwijze, experimenten en plannen. Maar is ook zelfkritisch als het gaat om het circulaire bedrijfsmodel.
Categorie:     Land- en tuinbouw

tegel eruit plant erin

Gratis vlinderstruik en zak potgrond 20 l.
Categorie:     Land- en tuinbouw

EKO-week

Wil je meer weten over de verhalen achter het EKO-keurmerk? Kom naar de EKO-week van 8 tot 14 oktober!
Categorie:     Land- en tuinbouw

omzetten perceel naar biologisch

In Godlinze wordt het perceel gelegen bij Oal Eer omgezet naar biologisch.
Categorie:     Land- en tuinbouw
Pagina 1 van 2

Persoonlijke activiteiten

"Met de dag van de duurzaamheid, zet Stayokay extra in op groen. Want dan wint iedereen!"
Freek Bartels
"Heb je een mooie actie, een interessant initiatief of een goed plan? We horen het graag! Mail naar info@dutchearthweek.nl"
Diana Cruts
"groot onzinnig verbruik plastic in ziekenhuizen hier moeten strenge regels voor komen niveau hygiene regels zijn absuurd hoog daardoor veel"
H Verduyn

Voeg jouw activiteit toe!

Populaire activiteiten