Voorleesactie door heel Nederland

Duizenden basisscholen in heel Nederland lezen op woensdag 10 oktober 2018, de Dag van de Duurzaamheid, voor uit het nieuwe boek 'De kracht van nieuwe energie'. Het boek komt speciaal uit voor de tiende editie van de Voorleesactie. Voor elke school is een gratis boek beschikbaar. We nodigen u graag uit om mee te doen aan de Voorleesactie!Kinderen hebben veel vragen en ideeën over hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Daarom lezen op 10 oktober zo'n 10.000 pabo-studenten, burgemeesters, ouders, leerkrachten, wethouders, directeuren, duurzame professionals en vele anderen voor uit het nieuwe boek 'De kracht van nieuwe energie'.

Pabo-studenten uit het hele land hebben de voorleesverhalen - voor groep 1 t/m 8 - geschreven over het thema nieuwe energie. Onder redactie van André de Hamer en Peter Heres zijn 18 verhalen gebundeld in het rijk geïllustreerde boek, waarvoor kinderen van de basisschool alle tekeningen hebben gemaakt.

Doet uw school ook mee?  
De verhalenbundel is geschikt voor groep 1 t/m 8. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw. Enkele verhalen zijn gekoppeld aan het thema Vriendschap van de Kinderboekenweek.

U leest voor op een basisschool en gaat na het voorlezen met de kinderen in gesprek over natuur, milieu en duurzaamheid. De activiteit, het voorlezen en het gesprek met de leerlingen, duurt ongeveer 45 minuten. Doet u mee? Meld u dan aan op: http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/scholen en ontvang begin oktober het gratis boek. 
 

De Dag van de Duurzaamheid
Tijdens de landelijke Dag van de Duurzaamheid, een initiatief van Urgenda, vinden door heel Nederland duizenden duurzame activiteiten plaats. Bekijk alle activiteiten op 10-10: www.dagvandeduurzaamheid.nl, Volg de dag via social media met #dvdd18, Facebook.com/deDagvandeDuurzaamheid en de Voorleesactie op Twitter met @voorleesactie

Initiatiefnemers
De Voorleesactie is een initiatief van Duurzame PABO, Urgenda, DuurzaamDoor.
 

Duurzame Docenten 
En bent u een duurzame docent? Deel dan uw verhaal op duurzamedocent.nl Deelnemers dingen mee naar de titel ‘Duurzame Docent 2018’. Docenten ontvangen een geldbedrag dat ze in overleg kunnen besteden aan een nascholing of aan duurzaam onderwijs. De prijsuitreiking is op 10 oktober 2018, de landelijke Dag van de Duurzaamheid.


Over deze activiteit

Categorie Kennis delen
Organisatie Voorleesactie Dag van de Duurzaamheid
Website http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/scholen/

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Esther van der Meer