Duurzame verrassingen: Steeds duurzamer op pad met de NS

Hoe meer mensen de trein pakken, des te beter voor het milieu. In Nederland is 20% van de CO2-uitstoot en dus luchtvervuiling, afkomstig van verkeer en vervoer. Als u met de trein reist, reist u zonder CO2-uitstoot. Op 1 oktober hebben wij een verrassing voor u om nog duurzamer te reizen!De klimaatimpact van NS wordt voor het overgrote deel bepaald door ons energieverbruik (tractie-elektriciteit treinen) en het afval afkomstig van stations, treinen en onze werkplaatsen.

Daarom ligt onze focus bij de verbetering van de eigen energie-efficiëntie en vermindering van de CO2-uitstoot. Dit doen wij door de bezettingsgraad te verhogen, energieverbruik te verlagen en gebruik te maken van hernieuwbare energie, dus zonder CO2-uitstoot. In 2020 moet het energieverbruik per reizigerskilometer met 35% gedaald zijn ten opzichte van 2005. Naast het besparen van energie maken wij gebruik van groene stroom. Zowel voor het rijden van de treinen, als ook op onze stations.

Al het afval dat wij op station, in treinen, op bedrijfslocaties en in kantoren produceren, verwerken wij zo veel mogelijk duurzaam tot grondstof. Wanneer treinen verouderen, knappen wij deze op of zorgen wij ervoor dat deze milieuvriendelijk worden gesloopt. Onze prioriteit is het verhogen van de mogelijkheden voor hergebruik en het verminderen van de afvalstromen. In 2020 willen we 75% van ons afval hergebruiken.

Meer info op www.ns.nl/duurzaam

 


Over deze activiteit

Categorie Mobiliteit
Organisatie NS
Website http://www.ns.nl/duurzaam

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Patricia Temme