Iedereen wint Kwis

Met de ambitie als duurzame hotel koploper willen we onze steun bijdragen aan een prettige, mooie en schone samenleving. Daarom zetten wij 10 oktober extra in op groen. Want met duurzaamheid wint iedereen.

We verloten via social media, onze website en nieuwsbrief voor 10 dagen lang, 10x een overnachting in unieke locaties door heel het land.Stayokay heeft al sinds haar oprichting (bijna 90 jaar geleden!) duurzaamheid centraal staan. Want we willen dat er nog een hele lange tijd van deze mooie planeet genoten kan worden. Jij toch ook?

Onze ambitie is om een koploper met duurzame bedrijfsvoering in Nederland te zijn. Om dit te realiseren, hebben we een aantal jaar geleden het Goed-Bezig project gestart, dat onder vier thema's, duurzaamheid op een positieve manier promoot.

Per hostel dragen ambassadeurs deze thema's uit waarvoor Stayokay uren beschikbaar stelt. De thema's zijn:

1. Mission zero, het stimuleren van efficient energieverbruik door Stayokay en haar partners.

Dit doet Stayokay met het analyseren van energieverbruik, de unieke bouw van nieuwe hostels, inkoop van windenergie. En natuurlijk met het uitdagen van gasten, door middel van leuke actiedagen samen met Waterspaarders en Urgenda.

2. Closing the Loop, door middel van de de 7 R-en: Refuse, Re-use, Recycle, Repair, Remake, Restore en Remember. Afval bestaat namelijk niet.

Hierin heeft Stayokay, personeelskleding en huurfietsen circulair gemaakt. Weren we plastic om de plasticsoep tegen te gaan. Sponsoren we beach clean-ups en recyclen we van alles, zoals koffiedik tot frituurvet.

3. We love H20, omdat schoon drinkwater voor iedereen beschikbaar hoort te zijn.

Met water-perlators, chemicalien doseer systemen en de opvang van regenwater doet Stayokay achter de schermen veel aan duurzaamheid. Daar hoeven gasten zich geen zorgen over te maken.

4. Feel Good, een gezonde levensstijl nastreven heeft geen zin als je er niet van kan genieten.

Een voorbeeld hiervan is het Stay4All fonds. Waar een euro per vergaderarrangement opzij zet zodat geen kind een schoolreisje hoeft te missen. Per jaar zijn dit er wel ongeveer 200 kinderen (bijna 7 volle schoolklassen!). Ook bieden we liever gezond en voedzaam eten aan, zowel heerlijk, als eerlijk.

Voor de dag van de duurzaamheid verloten we via social media, onze website en de nieuwsbrief voor 10 dagen lang, 10x een overnachting in unieke locaties door heel het land. De winnaars worden 24 oktober bekend gemaakt.


Over deze activiteit

Categorie Natuur & recreatie
Organisatie Stayokay
Locatie Timorplein 21 A, Amsterdam
Tijd 12.00
Website http://www.stayokay.com/nl/iedereenwint

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Freek Bartels