Prinses Laurentien leest voor op Kasteel Groeneveld

Op 10 oktober 2017, de Dag van de Duurzaamheid, lezen duizenden basisscholen in heel Nederland voor uit het nieuwe boek 'De wereld van Voedsel'. Op Kasteel Groeneveld vindt het centrale leesmoment plaats met prinses Laurentien, meteoroloog Helga van Leur en DJ Gregor Salto.Leerlingen van scholen uit Baarn en Amersfoort zijn uitgenodigd om daarbij te zijn. Ook pers is van harte welkom.  

Pabo-studenten uit het hele land hebben de voorleesverhalen - voor groep 1 t/m 8 - geschreven over het thema Voedsel. Onder redactie van André de Hamer en Peter Heres zijn 18 verhalen gebundeld in het rijk geïllustreerde boek, waarvoor kinderen van de basisschool alle tekeningen hebben gemaakt.

Schonere, mooiere en eerlijker wereld
Kinderen hebben veel vragen en ideeën over hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Daarom lezen op 10 oktober ruim 7000 pabo-studenten, burgemeesters, ouders, leerkrachten, wethouders, directeuren, duurzame professionals en vele anderen voor uit het nieuwe boek 'De wereld van Voedsel'. 

Voorlezen op een kasteel 
Op Kasteel Groeneveld presenteert prinses Laurentien het boek aan leerlingen van basisschool Guido de Bres uit Baarn en basisschool De Breede Hei uit Amersfoort (groepen 3, 5 en 8). Hierna zullen DJ Gregor Salto, meteoroloog Helga van Leur, prinses Laurentien en andere genodigden de kinderen een verhaal voorlezen. De ochtend wordt gezamenlijk afgesloten met een interactieve sessie tussen alle leerlingen en volwassenen.

Over het thema
Elke dag eten we van alles. Waar komt dat voedsel vandaan? Zijn spruitjes echt zo vies? Hoeveel kilo eten gooien we dagelijks weg? Wat is gezond? En wat is duurzaam? De centrale vraag dit jaar is:  Hoe kunnen we in Nederland gezond, lekker én duurzaam eten?

Media zijn van harte welkom
Media zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn op Kasteel Groeneveld in Baarn.  Duur van het programma: 08.45 - 11.00 uur. Graag vooraf aanmelden
 
De Dag van de Duurzaamheid
Tijdens de landelijke Dag van de Duurzaamheid, een initiatief van Urgenda, vinden door heel Nederland duizenden duurzame activiteiten plaats. Bekijk alle activiteiten op 10-10: www.dagvandeduurzaamheid.nl, volg de dag via social media met #dvdd17, Facebook.com/deDagvandeDuurzaamheid en de Voorleesactie op Twitter met @voorleesactie

Initiatiefnemers
De Voorleesactie is een initiatief van Duurzame PABO, Urgenda, DuurzaamDoor, IVN en Missing Chapter Foundation. Mede mogelijk gemaakt door Jong Leren Eten, Ministerie van Economische Zaken, Voedingscentrum, Lidl, Nederlandse Zuivel Organisatie, Jongeren Op Gezond Gewicht en KPMG.
 

Over deze activiteit

Categorie Onderwijs
Organisatie Voorleesactie Dag van de Duurzaamheid
Website http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/scholen/

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Esther van der Meer