Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid

10 oktober 2017 is het weer de Dag van de Duurzaamheid. De dag start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op duizenden basisscholen. We nodigen u graag uit om mee te doen aan de Voorleesactie en om in gesprek te gaan met leerlingen van de basisschool over natuur, milieu en duurzaamheid.Boek 'De wereld van Voedsel'
Speciaal voor de negende editie van de Voorleesactie verschijnt een nieuw boek over het thema voedsel. De verhalenbundel ‘De wereld van Voedsel’ is geschikt voor groep 1 t/m 8. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw. De activiteit, het voorlezen en het gesprek met kinderen, duurt ongeveer 45 minuten.

Voorleeshelden
Leerkrachten kunnen zelf voorlezen, maar u kunt als school ook zelf een speciale gast uitnodigen. Vraag bijvoorbeeld de burgemeester, wethouder, directeur of BN’er om voor te komen lezen op 10 oktober.
Geen leerkracht, maar wilt u graag voorlezen? Neem dan contact op met een school in de buurt en bied aan om voor te lezen op 10 oktober.
 
Doe ook mee!
Meld uw school aan via http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/scholen. Begin oktober ontvangt u dan (kosteloos) een boek. Per school is er één boek kosteloos beschikbaar. 
Het (digitale) boek en de handleiding voor het voorlezen vindt u op: https://dewereldvanvoedsel.nl

Over deze activiteit

Categorie Onderwijs
Organisatie Voorleesactie Dag van de Duurzaamheid
Website http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/scholen/

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Esther van der Meer