Bezoek duurzaam huis in Nijmegen

Kom op 10/10 tussen 13.00 en 17.00 op bezoek om inspiratie op te doen in een circulaire en biofilische modelwoning op de Diepenbrockstraat 22 in Nijmegen Oost. Deze woning doet mee aan de Laat je Duurzaam Verrassen huizentour van Urgenda.CIRCULAIR EN BIOFILISCH IN NIJMEGEN

In de spoorbuurt in Nijmegen worden 500 sociale huurwoningen verduurzaamd van energielabel G naar B. In de wijk staat een volledig circulair ingerichte en aardgasvrije modelwoning om de overige buurtgenoten duurzaam te inspireren. De inrichting is biofilisch: dat betekent dat de ontwerper  de natuur als uitgangspunt heeft genomen en overal in het huis laat terugkomen. In de duurzame materialen, in de aankleding, de kleuren en in de vele planten in huis. Een moderne trend om de rust van de natuur terug te brengen in onze drukke levens.

 Steeds meer bedrijven maken meubels en interieuraccessoires van gebruikte materialen en hielpen mee met de inrichting. Zo zijn de tapijttegels gemaakt van afgedankte visnetten en gedoneerd door Interface. IKEA zette een bank neer met kussens van petflessen. Slapen in het huis gebeurt op een recyclebaar bed van Auping, de keukenkasten zijn handgemaakt uit meubelplaten  van 92% gerecycled hout van Unilin. Het Sustonable keukenblad is gemaakt van vermalen steen en gerecyclede PET-flessen.

Maar het gaat verder in de kleine details: zo is de voetenbank gemaakt van bananenbladeren, de boxershorts in de kledingkast vervaardigd uit  oude overhemden en zijn de luxe lampen van gerecycled materiaal. De boodschap is duidelijk: je huis mooi inrichten kan circulair, stylish en betaalbaar!

Laat je duurzaam verrassen!


Over deze activiteit

Categorie Winkelen / lifestyle
Organisatie Urgenda
Tijd van 13.00-17.00
Website http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/activiteiten/activiteit.php?n=laat-je-duurzaam-verrassen-huizentour&id=18417

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Dag van de Duurzaamheid

Locatie

Activiteiten in dezelfde categorie

Populaire activiteiten