Conferentie Klimaatrechtvaardigheid

Voor veel Nederlanders is klimaatverandering een grote zorg. Wat gebeurt er als we niet snel de uitstoot terugdringen? Hoe laten we de aarde achter voor komende generaties?
Tijdens deze conferentie zullen sprekers hun visie geven op het huidige klimaatbeleid en alternatieven bespreken. Ook zal de SP haar klimaatrechtvaardigheid plannen presenteren.Conferentie Klimaatrechtvaardigheid

6 oktober 2018. 11.00-16.00 (10.30 inloop) Lichtfabriek Haarlem

Voor veel Nederlanders is klimaatverandering een grote zorg. Wat gebeurt er als we niet snel ingrijpen en de uitstoot terugdringen. Hoe laten we de aarde dan achter voor toekomstige generaties?

Voor veel Nederlanders is het huidige klimaatbeleid eveneens een grote zorg. Ze zien hun energierekening stijgen, dreigen veel geld te moeten investeren in het verduurzamen van hun woning of zijn bang hun baan te verliezen. 

De SP vindt het huidige klimaatbeleid waarbij huishoudens betalen en grote vervuilers worden ontzien niet houdbaar en pleit voor klimaatrechtvaardigheid. 

Tijdens deze conferentie zullen sprekers hun visie geven op het huidige klimaatbeleid en voorstellen doen voor alternatieven. Ook zal de SP haar klimaatrechtvaardigheid plannen presenteren. 

Sprekers zijn onder andere: 

  • Shivant Jhagroe: Universitair docent Bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden. Houdt zich bezig met de politiek rond duurzame transities en technologie.
  • Robert Vergeer: Senior econoom bij milieu- en klimaatonderzoeksbureau CE Delft. Deed veel onderzoek naar de onrechtvaardigheid van het huidige klimaatbeleid.
  • Michiel Hulshof: Werkt bij Tertium. Deed onderzoek naar ‘winnaars en verliezers van de energietransitie’.
  • Bart Wesselink: Onderzoeker bij Milieudefensie pleit voor eerlijke omschakelen en werkte mee aan verschillende onderzoeken naar rechtvaardig klimaatbeleid. 
  • Kees Willemen en Klaas Ebels: Hebben beide een onveilig huis door gaswinning, strijden beiden al 5 jaar tegen staat en Shell en hebben in hun dorp (Appingedam en Onderdendam) een eigen energie-coöperatie opgezet.

Wij verzoeken u om u aan te melden via de website: https://doemee.sp.nl/klimaat

 


Over deze activiteit

Categorie Kennis delen
Organisatie SP
Tijd 11:00 - 16:00
Website https://doemee.sp.nl/klimaat

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Sandra Beckerman

Locatie

Activiteiten in dezelfde categorie

Populaire activiteiten