Duurzame middag markt

Kom woensdag 10 oktober naar het leukste eiland van Gorinchem!

Op deze Duurzame woensdag ben je van 13:00 tot 16:30 uur welkom op het Natuurcentrum Gorinchem. Leer alles over energie (besparen), een groene tuin en neem een kijkje in een veegwagen. Of speel je liever het afvalbakkenspel?Duurzaamheid is een heel breed begrip, maar het betekent dat alles met elkaar in balans is.

Bij duurzaamheid denk je al gauw aan het behouden van de aarde, oog voor behoefte van de toekomstige generatie en een evenwichtige welvaart onder duurzaamheid. Ook omgang met mensen (fair trade), cradle to cradle, biologisch eten en vermindering van CO2-uitstoot valt onder deze term.

Op de dag van duurzaamheid organiseert het Natuurcentrum van 13.00u uur tot 16.30u een middag vol met duurzame activiteiten. Kinderen kunnen meedoen aan een afvalrace of een quiz over energiebesparing maken. Bij de stand van de SNS bank leren kinderen én volwassenen alles over energie besparen. Operatie Steenbreek  is uiteraard ook aanwezig, bij hun stand ontdek je waarom het zo belangrijk is om onze tuinen te vergroenen én hoe je dat het beste aan kunt pakken.

Heb je iets te ruilen of te verkopen? Neem het mee, want er is een ruilbeurs. Deelname aan de ruilbeurs is gratis, reserveren is niet nodig.

Reinigingsdienst Waardlanden is niet alleen de reinigingsdienst voor afval in Gorinchem en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, maar houdt ook onze straten schoon. Waardlanden komt daarom met een veegwagen naar de dag van de duurzaamheid. Kinderen kunnen in de veegmachine kijken en vragen stellen. Daarnaast infomeren ze je graag over afval scheiden en reduceren.


Over deze activiteit

Categorie Kennis delen
Organisatie Natuurcentrum Gorinchem
Locatie Gijsbert van Andelpark 1, Gorinchem
Tijd 13.00 tot 16.30
Website http://natuurcentrumgorinchem.nl

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Silvia Blom

Locatie

Activiteiten in dezelfde categorie

Populaire activiteiten