Rondleiding en helpen Koeienweide Vondelpark

Help mee in het groen tijdens de werkochtend Koeienweide in het Vondelpark en loop mee met de rondleiding over het natuureducatief pad. Je krijgt uitgebreide informatie over hoe deze weide op een duurzame manier ecologisch wordt beheerd en wat dit doet voor de groeiende diversiteit aan flora en fauna.Ga zelf aan de slag in het groen tijdens de ‘werkochtend Koeienweide’ in het Vondelpark én loop mee met de rondleiding over het natuureducatief pad. 
Je krijgt uitgebreide informatie over hoe deze weide op een duurzame manier ecologisch wordt beheerd en wat dit doet voor de groeiende diversiteit aan flora en fauna. 
Het onderhoud wordt al bijna 10 jaar gedaan door vrijwilligers onder begeleiding van een groenmedewerker van de gemeente.
 
Help jij mee met het onderhoud op de Koeienweide, het mooiste stukje ruige stadsnatuur in het Vondelpark? Dé kans om kennis te maken met en op een actieve manier te genieten van dit paradijs.
 
Wanneer en waar
We verzamelen om 10 uur bij het houten hek van de Koeienweide (vanaf parkingang Amstelveenseweg circa 300 meter het park infietsen).
 
Voor koffie, thee en iets lekkers wordt gezorgd. Harken, rieken, kruiwagens of ander gereedschap staan klaar, maar eigen materiaal (gereedschap maar denk ook aan werkhandschoenen of een flesje water bij warm weer) meenemen kan natuurlijk ook.
 
De werkgroep Koeienweide Vondelpark
De werkochtend wordt georganiseerd door de werkgroep Koeienweide Vondelpark van Natuur&Milieuteam Zuid. De werkgroep maakt zich sterk voor een natuurlijker en ecologisch gevarieerd Vondelpark.
Ongeveer 15 keer per jaar werkt een groep vrijwilligers op woensdagen of zaterdagen van 10.00 tot 12.30 uur aan het onderhoud van het natuureducatiepad op de Koeienweide: het C.W.F. Haakpad. De werkzaamheden variëren van hooien, zaaien, vijvers schoonmaken tot het knotten van wilgen en nestkastjes schoonmaken: licht werk dat makkelijk kan worden gedaan zonder speciale groenkennis of ervaring. Ook kinderen zijn van harte welkom. De werkochtenden worden begeleid door een enthousiaste ecoloog van het groenbeheer van stadsdeel Zuid. Deze deskundige vertelt niet alleen wat er gedaan moet worden aan het pad, hij geeft ook veel interessante informatie over de aanwezige flora en fauna op de Koeienweide.

Over deze activiteit

Categorie Natuur & recreatie
Organisatie Natuur&Milieuteam Zuid
Locatie Koeienweide Vondelpark, Amsterdam
Tijd 10.00-12.30 uur
Website https://nmtzuid.nl/agenda-item/dag-van-de-duurzaamheid-koeienweide-vondelpark/

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Simone Sikking