Nieuws

Houd deze nieuwspagina bij op weg naar 10 oktober 2013, de Dag van de Duurzaamheid, in de gaten voor al het laatste nieuws. Bekijk ook de Twitterladder of abonneer je hier op de nieuwsbrief van Urgenda, initiatiefnemer van 10-10.

Bied een DVDD Deal aan!

maandag 28 juli 2014 - door: admin

Oproep: Wie organiseert de leukste DVDD Consumenten Deal van Nederland?

Deals-Infographic-e1304337163849

Voor wie:
Alle grote en kleine consumentgerichte bedrijven.

Waar en wanneer:
De start van de DVDD Consumenten Deal is op of rondom de Dag van de Duurzaamheid (vrijdag 10 oktober) en kan een dag, een week of maand duren. Ieder bedrijf doet op eigen passende wijze mee op eigen locatie, in eigen omgeving en/of online.

Wat:
Verzin en organiseer een eigen passende duurzame DVDD consumenten deal door bijvoorbeeld duurzame producten (met korting) centraal in het schap te leggen, online aan te bieden of duurzame producten/ diensten centraal te zetten in eigen bestaande brochures, websites en ander communicatiemiddelen. Dit kan ook met behulp van o.a. inruil- of omruilacties, een ludieke actie of door kortingen.

Waarom:
Met een DVDD deal kunnen bedrijven de duurzame producten die ze verkopen in de spotlight zetten. Bijvoorbeeld via een DVDD sticker, display en/of in communicatiemiddelen. We willen samen de consument verleiden en motiveren om voor duurzame producten te kiezen met als doel dat deze producten steeds vaker in het schap komen te liggen en dat de prijzen van dit soort producten naar beneden gaan. Kortom: we willen op en rond 10-10 laten zien dat duurzame consumentenproducten al beschikbaar zijn en je daarmee gemakkelijk een verschil kunt maken!

Op www.dagvandeduurzaamheid.nl worden de 10 beste, grootste en leukste deals ook extra in het zonnetje gezet. Natuurlijk kan iedereen de DVDD Deal ook promoten via social media met #dvdd14 en via Facebook.com/deDagvandeduurzaamheid

Voorbeelden en ideeën:
• Oude spaar/gloeilampen inleveren voor LED-lampen (Besselink-Licht in Duiven)
• Workshops voor familycard houders (IKEA)
• Onderbroeken inleveren voor duurzame onderbroeken (eerder op Huishoudbeurs)
• ‘Speurtocht naar duurzame producten’ (Praxis)
• Supermarkten richten een Dag van de Duurzaamheid display in
• Goedkope elektrische taxiritjes
• Met duurzaam product en BN-er op de foto
• Kortingscode voor (online) duurzaam product

Klik hier voor de PDF

Vragen of hulp nodig bij het opzetten van een DVDD Deal? Mail naar dvdd@urgenda.nl

Meld nu je activiteit aan

donderdag 30 januari 2014 - door: admin

Urgenda neemt voor het zesde jaar op rij het initiatief voor de landelijke Dag van de Duurzaamheid. De zesde editie zal plaatsvinden op vrijdag 10 oktober 2014 en wij roepen iedereen op een duurzame activiteit te organiseren. Aanmelden kan op www.dagvandeduurzaamheid.nl en hier kunt u ook zelf uw activiteit up-to-date houden. Wilt u ook partner worden van de Dag van de Duurzaamheid of wilt u dat Urgenda meedenkt met een activiteit, mail dan naar dvdd@urgenda.nl.
Op 10-10 zal heel Nederland weer in het teken staan van duurzaamheid, met innovatieve en boeiende activiteiten op het gebied van o.a. onderwijs, voedsel, energie, lifestyle, mobiliteit en circulaire- en biobased economie.

Bekijk hier de compilatie van DvdD 2013