Aanmelden Voorleesactie

10 oktober 2017 is het weer de Dag van de Duurzaamheid. We nodigen u graag uit om mee te doen aan de Voorleesactie en om in gesprek te gaan met leerlingen over natuur, milieu en duurzaamheid.

Speciaal voor de negende editie van de Voorleesactie verschijnt een nieuw boek over het thema voedsel.

De verhalenbundel ‘De wereld van Voedsel’ is geschikt voor groep 1 t/m 8. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw. De activiteit, het voorlezen en het gesprek met kinderen, duurt ongeveer 45 minuten.

Informatie voor deelnemers

Heeft u zich aangemeld voor 22 september? Dan ontvangt u het boek rond 3 oktober via de post. Het boek is digitaal beschikbaar via dewereldvanvoedsel.nl, zodat de voorlezer zich kan voorbereiden. Ook is er een handleiding op deze website met tips voor de Voorleesactie en aanvullende lesactiviteiten.

Heeft u zich aangemeld tussen 22 september - 2 oktober? Dan ontvangt u het boek 7 oktober.

Wilt u nog meedoen aan de Voorleesactie? U kunt het boek niet meer gratis aanvragen. Wel kunt u voorlezen uit de digitale versie van het boek of het boek bestellen voor 10 euro per exemplaar plus verzendkosten.

Voorleeshelden

Leerkrachten kunnen zelf voorlezen, maar u kunt als school ook zelf een speciale gast uitnodigen. Vraag bijvoorbeeld de burgemeester, wethouder, directeur of BN’er om voor te komen lezen op 10 oktober.
Geen leerkracht, maar wilt u graag voorlezen? Neem dan contact op met een school in de buurt en bied aan om voor te lezen op 10 oktober.

Volg via social media

Laat via social media weten dat u meedoet met de Voorleesactie en volg ons via Twitter: @voorleesactie #dvdd17 en Facebook.com/deDagvandeDuurzaamheid

Contact

Heeft u vragen over de Voorleesactie? Mail naar

Initiatiefnemers

De Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid 2017 is een initiatief van

Partner

Wilt u partner worden van de Voorleesactie? Neem dan contact op met André de Hamer van Duurzame PABO.

Downloads en links